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Pane e pizza integrali

22 October, 2020, 3:00 pm-9:00 pm

€120

Pane e pizza integrali – ed una bella passeggiata mentre la pasta lievita. Ci sono centinaia di modi per cuocere il pane. Gli ingredienti di base sono acqua, farina e lievito, ma c’è una gran varietà di farine tra cui scegliere e centinaia di modi per preparare l’impasto. La mia idea è che cuocere il pane dovrebbe essere facile e divertente. E il pane risultante dovrebbe essere gustoso e salutare. L’impasto che prepareremo può essere utilizzato anche per pizza, focaccia, schiacciata e anche per alcuni dessert. In questo incontro parleremo di farine di frumento e di cereali diversi. Prepareremo più di un impasto e lasceremo lievitare per alcune ore, mentre usciamo a fare una passeggiata nella campagna qui intorno: al nostro ritorno l’impasto sarà pronto per una seconda lavorazione e un nuovo riposo. Prepareremo anche alcuni piatti facili che si abbinano bene col pane appena sfornato o con la focaccia. Finalmente il pane andrà in forno e faremo gli ultimi preparativi per la cena. Porta scarpe robuste e abbigliamento adatto alla stagione.

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Details

Date:
22 October, 2020
Time:
3:00 pm-9:00 pm
Cost:
€120
Event Category:

Whole wheat bread and pizza – with a healthy walk while the dough rises. 

There are hundreds of ways to bake bread… The basic ingredients are water, flour and yeast, but there is a variety of flours to choose from and hundreds of ways to prepare the dough. My idea is that baking bread should be a fun and easy. And the resulting bread should be tasty and good for you. And the same dough can be used also for pizza, focacciaschiacciata….and some desserts as well. In this class we will prepare a couple of different doughs, let the bread dough rise for a few hours, while we go out for a walk in the nature: when back, the dough will be ready for a second kneading and a new rest. We will also prepare some easy dishes that go well with newly baked bread or focaccia. Finally, the bread goes in the oven and we get ready for dinner.

Please note: Bring sturdy shoes and appropriate clothing according to the season.
When you book, please mention in the notes if you have any food allergies or other nutrition related problems. Also, read the privacy note, related to the data that will be collected for billing.

Details

Date:
22 October, 2020
Time:
3:00 pm-9:00 pm
Cost:
€120
Event Category: